Hvordan leier du hos Foreningen for levende historie?Siden vi er en idéel forening, har vi ingen kontortid, derfor må du avtale tidspunkt hvor vi møtes på vårt kostyme- og rekvisitt-lager. Det kan være lurt å sende oss en epost med det du hadde tenkt å leie på forhånd, i tilfelle noe av det er utleid eller ligger på et annet lager.

Veibeskrivelse til lageret finner du her.

Vi har desverre bare mulighet til å gi kreditt til etablerte produksjonsselskaper og institusjoner. For andre må betaling skje på forhånd:

 • Med Vipps
 • Med VISA eller MasterCard
 • kontant ved avhenting
 • med bankoverføring
 • med PayPal

       


  Når du henter må du skrive under på vår standard utleieavtale. Avtalen gjelder da mellom FLH og deg som skriver under personlig. Det betyr at du også personlig er

 • ansvarlig å levere tilbake utleieobjektene i tide
 • økonomisk ansvarlig for erstatning hvis noe blir ødelagt
 • ansvarlig for å betale ikke forhåndsbetalt leiepris, eller ved forsinket levering.

  Dersom det er noen andre som skal stå som ansvarlig, må vedkommende fylle ut avtalen på forhånd, og den må leveres oss ved henting.

  Avtalen kan lastes ned her

  Hvis det viser seg at det ikke er mulig å levere leieobjektene tilbake i tide (f.eks. hvis opptaksperioden blir forlenget) så ta kontakt med oss, og vi finner en løsning. Hvis vi ikke blir kontaktet, fakturerer vi automatisk for tid utover avtalt leieperiode (50% av utleiepris pr. uke).

  Fakturaer har normalt 14 dagers betalingsfrist, men lengre frist kan avtales ved behov. Fakturaer som ikke betales iht. frist oversendes inkasso etter 2. gangs betalingspåminnelse.


  Priser

  FLHs utleietjeneste har i størst mulig grad vanlige markedspriser. Dette er generelt:

  Kostyme: NOK 1000,- til NOK 1750,- eks. MVA. pr. komplette antrekk pr. uke, avhengig av type. (priser gjelder fra 1.1.2022)

  F.eks. koster en enkelt soldatuniform med lue kr 1000,- mens en komplett offisersuniform koster kr 1750,-
  Frakk, hjelm, feltutstyr osv. kommer i tillegg. Disse prisene gjelder for kostymer du selv plukker på lageret, og der du selv har ansvar for å få med deg riktig størrelse, antall osv. Enkelte kostymedeler kan også koste mer.

  Vi kan også tilby kostymer på bestilling. Da tar du kontakt med oss i god tid, og forteller oss hva du ønsker, f.eks. uniformen til en bestemt historisk person (f.eks. "General Ruge 10. april 1940 i str. 50"), eller en mer generell spesifisering (f.eks. "Norsk commandosoldat i 1944, for slank mann på 185 cm"). Du vil da få en estimert pris, som vil ligge på fra kr 1900 og oppover, avhengig av om noe må kjøpes inn, hvor mye tid vi vil bruke på å ordne den osv. Du vil også få en leveringstid, som regel tre uker, men den kan også bli mye lenger. For bestillingskostymer påtar vi oss ansvar for å levere riktig antall/størrelser iht. bestilling.

  Rekvisitter prises helt indivduelt avhengig av verdi, tilgjenelighet, størrelse osv. Plomberte våpen og våpenkopier (håndvåpen) koster fra kr 400,- til 900,- pr uke, de fleste mindre rekvisitter fra 100-300 pr uke.

  Det gis 50% rabatt på påfølgende uker på alle priser. Profesjonelle produksjoner med egen kostymeansvarlig kan få betale en rimeligere månedsleie

  Vi kan også gi rabatter til ideélle prosjekter der hovedmålet er historieformidling. Rabatt avgjøres av oss etter at vi har fått en presentasjon av prosjektet, med redegjørelse for økonomi (budsjett, lønnskostnader, leieutgifter osv) og formidlingsfokus.

  For arbeid utført av oss (levering, speselle modifikasjoner, patingering o.l.) fakturerer vi NOK 350,- pr time.

  (Alle priser er oppgitt eks. mva)